آشنایی با ساختار مینی چیلر و مزایای آن
مینی چیلر چیست؟
مینی چیلر یا چیلر کوچک (به انگلیسی Mini Chiller) که به چیلر خانگی یا چیلر آپارتمانی نیز معروف است، یکی از جدید ترین، فشرده ترین و کم مصرف ترین تجهیزاتی است که تا به امروز تولید شده است.
پیشرفت هایی که در طراحی و ساخت چیلر های کوچک صورت گرفته شده است، باعث شده تا آن ها عملکرد خنک کننده استثنایی را فراهم کنند.
چیلرهای خانگی با هدف محافظت از تجهیزات ارزشمند در برابر گرمای بیش از حد در برنامه های انتخابی یا فشرده سازی طراحی شده اند. این تجهیزات با اندازه های کوچک تر می توانند دما را به صورت ویژه ای کاهش دهند و به طور بالقوه عمر تجهیزات را برای سال های طولانی افزایش دهند. مینی چیلر ها را می توان به آسانی در سیستم های فرآیندی موجود گنجاند، به خصوص اگر فضا یکی از اصلی ترین مشخصه ها در نظر گرفته شود.
چیلرهای آپارتمانی جایگزین بسیار خوبی برای چیلر های مرکزی بزرگ می باشند، آن ها همچنین از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هستند. از طرفی طراحی خاص چیلر های کوچک باعث شده تا دسترسی آسان به تمام اجزای کلیدی برای بازرسی و فعالیت های خدماتی را فراهم کنند.
در نهایت، این مزیت به مینی چیلر ها اضافه شده است که به عنوان یکی از ساکت ترین واحد های خنک کننده با کمک فن های سرعت متغیر شناخته شده اند.
در واقع چیلر های خانگی سیستم هایی ایده آل در مواقعی هستند که نیاز به حذف گرمای اضافی دارید. مینی چیلر ها برای کاربرد های متعدد از جمله در تهویه ساختمان ها مسکونی، اداری و تجاری، صنایع مختلف، سیستم های خنک کننده دستگاه های صنعتی کوچک و ... مناسب هستند.
هر مینی آپارتمانی را می توان به چندین فن کویل از یک واحد ساختمان نصب و دمای هوای هر فن کویل را نیز مستقلا تنظیم کرد. به این ترتیب هزینه مصرف انرژی سیستم سرمایشی و گرمایشی ساختمان از هزینه شارژ عمومی ساختمان جدا شده و هر واحد می تواند مقدار مصرف خود را کنترل کند.
مجموعه تولیدی و صنعتی مهتاب گستر بزرگ ترین تولید کننده و تامین کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع چیلر، چیلر خانگی، روف تاپ پکیج، انواع چیلر تراکمی و جذبی، انواع هواساز و ... با شرایط فروش ویژه می باشد
ساختار چیلر آپارتمانی
پانل ها و قاب های چیلر کوچک از فولاد گالوانیزه ساخته شده است که با رنگ پودری پلی استر محافظت می شود تا از مقاومت کلی در برابر عوامل جوی اطمینان حاصل شود.
در ساختار چیلر های کوچک از اجزای مختلفی استفاده می شود، که شامل:
· کندانسور
· کمپرسور
· اواپراتور
· شیر انبساط
· فن محوری
· مبدل حرارتی
· مدار مبرد
· مدار آب
· تابلو برق
دلایل استفاده از مینی چیلر
با افزایش هزینه های استفاده از تجهیزات تهویه مطبوع HVAC استفاده از چیلر های خانگی به دلایل مختلفی افزایش یافته است، این دلایل عبارت است از:
· انعطاف پذیری بالا در سیستم های مرکزی.
· کاهش مشکلات نگهداری و راه اندازی سیستم های تهویه مطبوع مرکزی.
· عدم وجود مشکلات نصب برای مکان هایی که فضای کافی در اتاق ندارند.
بدین منظور استفاده از چیلر های کوچک بسیار مقرون به صرفه تر از سایر سیستم های تهویه مطبوع خواهد بود.
مزایای شگفت انگیز چیلر کوچک
مینی چیلرها دارای مزیت های شگفت انگیزی هستند، که عبارت است از:
راندمان بالا :
استفاده از اواپراتور های تقویت شده باعث افزایش راندمان چیلر تا 10 درصد نسبت به ضریب عملکرد تراکم در دمای 45 درجه سانتی گراد می شود که نشان دهنده راندمان بالای مینی چیلر است.
مصرف انرژی کم تر :
استفاده از کمپرسور اسکرال در این تجهیزات باعث کاهش مصرف برق می شود.
مناسب برای شرایط دمایی بالا :
مینی چیلر ها برای شرایط آب و هوایی با دمای بیرونی 45 درجه سانتی گراد نیز انتخاب مناسبی هستند.
عملکرد بی صدا ا:
ستفاده از کمپرسور نوع اسکرال باعث عملکرد بسیار آرام و صدای کم در مقایسه با سایر تجهیرات خنک کننده شده است.
دارای سیستم کنترل از راه دور :
دستگاه چیلر خانگی دارای سیستم کنترل از راه دور برای روشن و خاموش کردن، می باشد.
کاهش ابعاد نسبت به چیلر:
چیلر های آپارتمانی با استفاده از پیشرفته ترین قطعات و معروف ترین سازندگان دنیا به کاهش چشمگیر اندازه سیستم و قابلیت حمل آسان و نصب اصولی در مجتمع هایی با متراژ کم، ساختمان هاب مسکونی، تجاری، اداری و ... را فراهم می کنند.
کاربری آسان :
چیلر های کوچک با سادگی که در ساختار خود دارند، امکان کار، راه اندازی و هدایت آن را برای هر فردی با کمی اطلاعات فنی آسان کرده است.
دارای پمپ آب :
برای ایجاد امکان نصب آسان چیلر های خانگی، پمپ آب اواپراتور در داخل دستگاه قرار داده می شود.
شیر انبساط اتوماتیک و تنظیم فشار آب :
برای جلوگیری از افزایش فشار آب و از شیر انبساط اتوماتیک در مدار مینی چیلر نصب می شود.
عدم نیاز به برج خنک کننده :
طراحی مینی چیلر ها با کندانسور هوایی نیاز به برج خنک کننده و لوله کشی مربوطه را رفع کرده است. علاوه بر این، دمای هوای ورودی برای چیلر های کوچک 45 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شده است که خود باعث امکان استفاده از آن در مناطق بسیار گرم می شود.
معایب چیلر آپارتمانی
· عدم تامین نیاز های سرمایشی اماکن بسیار بزرگ
· در برخی موارد مصرف برق بیشتر تسبت به چیلر مرکزی
· قیمت تمام شده بالاتر با اضافه کردن سیستم های کنترلی و هوشمند
چیلر یا مینی چیلر؟
یکی از دغدغه های اصلی مشتریان این است که نمی دانند چیلر را برای سیستم خود انتخاب کنند یا مینی چیلر؟
کار اصلی چیلر ها و مینی چیلر ها، خنک سازی می باشد. حال فرق اصلی چیلر و مینیچیلر چیست؟
باید گفت چیلر و مینی چیلر تفاوت چندانی با یک دیگر ندارند و تنها تفاوت اصلی آن ها در ظرفیت آن ها می باشد. در واقع به ظرفیت های زیر ۱۲ تن، مینی چیلر گفته می شود و به ظرفیت های بالای ۱۲ تن چیلر می گویند.
برای درک بهتر این موضوع بهتر است بگوییم؛ برای ساختمان های بزرگ چیلر و برای ساختمان های کوچک مینی چیلر استفاده و بهره برداری می شود و این که قیمت یک چیلر مرکزی از مجموع چند مینی چیلر کم تر می باشد. به عنوان مثال یک چیلر مرکزی صد تن قیمت کم تری نسبت به مجموع قیمت ده مینی چیلر ده تن دارد.
روش های افزایش راندمان چیلر کوچک
روش های مختلفی برای افزایش راندمان چیلر کوچک وجود دارد، که شامل:
· جلوگیری از نشتی
· تمیز نگه داشتن لوله ها
· آنالیز روغن و مبرد
· کنترل عملکرد روزانه چیلر خانگی
· استفاده از آب تصفیه شده
تعمیر و نگهداری چیلر آپارتمانی
تعمیر و نگهداری به موقع و درست چیلر آپارتمانی باعث افزایش عمر تاسیسات و بهره وری انرژی می شود. بخش زیادی از سرمایه گذاری پروژه ها مربوط به چیلر های آپارتمانی می باشد و از مهم ترین عوامل در راستای هزینه عملیاتی در تاسیسات سازمانی و مسکونی می باشند. چیلر های آپارتمانی بخش اندکی از انرژی را مصرف می نمایند و تعمیر و نگهداری از آن ها به دلیل اطمینان حاصل کردن از کاربرد درست و افزایش بهره وری دستگاه امری ضروری است.
برای مشاوره و خرید چیلر خانگی یا همان چیلر کوچک می توانید با تیم متخصص مهتاب گستر در ارتباط باشید .
شما می توانید از طراحی تا اجرا محصول مورد نظر و پشتیبانی آن برای پروژه های بزرگ را به ما بسپارید .
برچسب: ،